Osteopaat Limburg
Eerste in midden Limburg sinds 2000

Meer informatie?


0475 - 400 230

 

topbuttonimg
U bevindt zich hier: Home Indicaties Volwassenen Slapende handen of voeten

Slapende handen of voeten

Wat is de oorzaak van slapende handen of voeten? Door verdrukking van zenuwweefsel kan zogeheten uitstraling optreden. Hierbij is sprake van een tintelende sensatie, eventueel gepaard gaand met doofheid en krachtverlies (de zogenaamde slapende handen of voeten). Deze verdrukking kan ter hoogte van de wervelkolom ontstaan, door bijvoorbeeld een uitstulping van een tussenwervelschijf (discusprotrusie of hernia) of door botwoekeringen bij vergevorderde artrose (kanaalstenose of foramina vernauwing).

In het eerste geval kan  de osteopaat de hernia nog wel behandelen (zie de rubriek "hernia") maar in het tweede geval kan hij hooguit wat verlichting proberen te bewerkstelligen middels het opheffen van blokkades en het mobiliseren van de wervelkolom, maar verder is dit een zaak voor de neuroloog. Maar dergelijke verschijnselen kunnen ook optreden door blokkades in het verloop van de zenuw. Hier krijgen we dan te maken met aandoeningen die wel weer meer in het vakgebied van de osteopaat
liggen. Hij kan de locatie van de verdrukking opsporen: een blokkade in het bekken of de wervelkolom of misschien in de gewrichten van de gewrichten van de armen of benen, een spier die op de zenuw drukt of een misschien een vochtophoping welke de geleiding van de zenuw blokkeert.

Verder gaat hij natuurlijk ook op zoek naar de achterliggende oorzaak en probeert deze te verhelpen. Waar komt bijvoorbeeld een hernia of artrose precies vandaan?
Vaak is de houding van de patiënt de boosdoener. Een afgevlakte onderrug geeft een grotere belasting op de tussenwervelschijven, terwijl een holle onderrug eerder artrose van de gewrichten in de hand werkt. De houding van de patiënt is een gevolg van veel uiteenlopende componenten.

Om die reden onderzoekt de osteopaat de patiënt altijd in zijn totaliteit en nooit alleen de plek waar de klachten het duidelijkst voelbaar zijn.

Heeft u last van slapende handen of  voeten neem dan gewoon even contact met ons op.

Onze osteopaten bekijken samen met u of behandelen zinvol is.

U bevindt zich hier: Home Indicaties Volwassenen Slapende handen of voeten